Devlet Tarafından Ödenen İlaç Listesi 2022 (GÜNCEL LİSTE)

20.01.2022
Devlet Tarafından Ödenen İlaç Listesi 2022 (GÜNCEL LİSTE)

Devlet tarafından kamu hastanelerinde tedavi gören hastalar için SGK tarafından karşılanan ilaçları sizler için araştırdık. SGK’nın karşıladığı geri ödeme listesine alınan vitaminler, bepanthol krem, oneptus gibi ilaçların ödenip ödenmediğini inceledik. SGK internet sitesinde 2022 yılında 24 adet yeni duyuru yapılarak ilaç listeleri yayınlanmıştır. Bu listeleri aşağıda bulabilirsiniz.

SGK karşıladığı İlaç Listesi 2022

Bilindiği üzere SGK tarafından tüm ilaçlar karşılanmıyor. Sağlık Bakanlığınca ilgili mevzuatta yapılan düzenlemeler sayesinde her yıl bazı ilaçlara karşılanan ilaçlar listesine ekleniyor. Bu kapsamda sizlere güncel olarak SGK geri ödeme listesine alınan ilaçları araştırarak listeledik. 2022 yılında yapılan düzenlemeler haricinde tüm tıbbi malzeme ve ilaç listesini içeriğimiz de bulabilirsiniz.

SGK’nin ödediği vitaminler 2022

Sosyal Güvenlik Kurumunun ödediği vitaminleri bu sayfada tek tek belirtmek isterdik. Ancak onlarca vitamin olması ve bu vitaminlerin her geçen gün yenilenmesi ve yeni vitaminlerin ödenmesine ilişkin anlaşmalar yapılması nedeniyle yayınlamıyoruz. Çünkü karşılandığını beyan ettiğimiz bir ilacın ödenmemesi nedeniyle mağduriyetinize sebep vermek istemeyiz. Bu kapsamda doktorlarımızın yazdığı vitaminlerin ödeme durumlarını eczanelere başvuru yaparak öğrenebilirsiniz. Ayrıca aile hekiminiz veya eczacınız güncel mevzuatı takip ettiğinden bu vitaminler hakkında ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz.

[sp_easyaccordion id=”777″]

Bu liste 2022 yılı SGK Resmi internet sitesinden güncellenmiş olup, daha önceki karşılanan ilaç listelerini SGK resmi internet sitesinden görüntüleyebilirsiniz.

Geçmiş olsun dileklerimizle.

YORUMLAR

  1. Hünkar Narin dedi ki:

    İlaç listeleri açılmıyor.