2 Yıl Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi (Damızlık Düve)

2 Yıl Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi (Damızlık Düve)

Bugünkü yazımızda 2 Yıl Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi, Hayvancılık Kredisi, Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları, Tarım Kredi Ziraat Bankası Sıfır Faizli Damızlık Düve Kredisi, Sıfır Faizli Ziraat Bankası Büyükbaş Hayvancılık Kredisi, Damızlık Düve Kredisi Öncelikli Bölge Yatırım İlleri ve Damızlık Düve Kredisi için Gerekli Evraklar hakkında detaylı bilgilere yer vereceğiz.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarımcılık ve hayvancılık sektöründeki çiftçilere kredi kullandırılmasına ilişkin kararı Resmi Gazete‘de yayımladı. 3 Ocak 2020 tarihinde 2015 karar sayılı resmi gazetede yayımlanan karara göre çiftçiler düşük faizli kredi kullanabilecek. Birden fazla sektör içinde barındıran tarımsal üretimde düşük faizli yatırım ve işletme dönemi kredi kullandırılmasına ilişkin kararda bitkisel üretim konuları ve hayvansal üretim konularında faiz oranları ve özellikli kriterlerin detayları Tebliğ de yayınlanmıştır.

Büyükbaş Hayvancılık Hibe Desteği Şartları 2021

Bu yıl hayvancılık ve tarım sektörüne başlayacak ya da halihazırda bulunan işini büyütmek isteyen çiftçiler Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerin kullandıracağı krediden yararlanabilirler. Krediden yararlanmak için 25 Mart tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredi kullandırılmasına ilişkin uygulama esasları özellikli kriterler  ve faiz indirimlerinden yararlanabilmek için tüm teknik usul ve esaslar 25.03.2020 tarihli tebliğ’ de  kredi kullanılacak sektör için uygun şartlar yer almaktadır. Ancak bu tebliğname de Büyükbaş hayvancılık hibe desteği bulunmamaktadır.

Ziraat Bankası hayvancılık kredisi 2021 şartları ve başvuru koşulları, faizsiz çiftçi kredisi veren Ziraat bankasının diğer hayvancılık kredilerinin faiz oranları 2021 yılında ne kadar oldu,  hayvancılık kredisi şartları,  %100 faiz indirimli hayvancılık kredisi hangileri, 2 yıl geri ödemesiz 7 yıl vadeli hayvancılık kredisi hesaplama nasıl yapılır, Ziraat bankası büyükbaş  hayvan kredisi için gerekli evraklar nelerdir, çiftçi kredisi veren bankalara başvuru şartları değişti mi, damızlık düve yetiştiriciliği ve sıfır faizli damızlık düve yetiştiriciliği hakkında tüm bilgiler yazımızda..

Tarım Kredi Ziraat Bankası Sıfır Faizli Damızlık Düve Kredisi 2021

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin tarımsal üretimde düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin karar resmi gazetede yayınlandıktan sonra tarım ve hayvancılıkla uğraşan kişiler tarafından oldukça fazla araştırılmaya başlanmıştır. Hayvansal üretimde dokuz sektör, bitkisel üretimde ise on sekiz sektörü içinde barındıran kararda çiftçiler işleri büyütebilir yeni girişimci çiftçiler ise hayal ettikleri işe başlayabilirler. Her sektör için belirlen kredi limiti farklı olduğu gibi işletme dönemi ve yatırım dönemi kredi faiz indirimleri de birbirinden farklıdır. Ziraat Bankasından ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi kullanacak kişilere hayvansal kredi türleri ve bu türlere göre faiz indirimleri aşağıdaki gibidir:

Sıfır Faizli Ziraat Bankası Büyükbaş Hayvancılık Kredisi 2021

Ziraat bankası ve TKK tarafından 2021 yılında  da geçerli olacak şekilde kullandırılacak olan hayvancılık kredilerinde;

Yatırım dönemi kredi kullanımı gerçekleştirecek üreticilere yönelik uygulanacak indirim oranı %75,

Üreticinin işletme kredisi kullanımda uygulanacak olan faiz indirimi % 75 olarak belirlenmiştir.

DAMIZLIK DÜVE YETİŞTİRİCİLİĞİ:

Bu kredilerin işletme ve yatırım dönemleri için kredi faiz indirimleri yukarı görüldüğü üzere birbirinden farklı olduğu gibi kullanılacak kredi içinde kredi üst limitleri birbirinden farklıdır. Resmi Gazete’ de belirlenen faiz indirimleri tablosunu okuyacak olursak;

Sığır yetiştiriciliği yatırım ve işletme dönemleri için faiz indirimi yüzde 50 ve kredi üst limiti 25.000.000 TL, büyükbaş hayvancılıkta her iki dönem yüzde 50, kredi limiti ise 10.000.000 TL, kanatlı sektöründe yatırım dönemi için %25 ve işletme dönemi %50, üst limit 5.000.000 TL, arıcılık sektöründe işletme ve yatırım dönemleri için yüzde 50, kredi üst limiti ise 2.500.000 TL, küçükbaş hayvancılıkta işletme ve yatırım dönemleri faiz indirimi % 75, kredi üst limiti ise 15.000.000 TL, kanatlı damızlık yetiştiriciliğinde işletme ve yatırım dönemlerinde indirim yüzde 75,  kredi üst limiti 10.000.000 TL, su ürünleri sektöründe her iki dönem için faiz indirimi yüzde 50 ve kredi limiti 10.000.000 TL’dir. Geleneksel (yaygın) hayvansal üretim yatırım ve işletme dönemleri için 100.000 TL’ye kadar olan kredilerde faiz indirimi yüzde 100, 100.000 TL’nin üzerinde olana krediler içinde %50 indirim uygulanacaktır. Kredi üst limiti ise 1.500.000 TL’dir.

Konumuz gereği damızlık düve yetiştiriciliği için işletme ve yatırım dönemi faiz indirimi yüzde 75, kullanılacak kredi limiti de 10.000.000 TL’dir. Çiftçiler 31 Aralık 2021 tarihine kadar Ziraat bankasına başvuruda bulunarak görselde de belirtildiği gibi 6 başlık altında belirlenen özellikli kriterleri sağlamaları halinde Yatırım ve İşletme kredilerini %100 faiz indirimli olarak % 0 faizli olacak şekilde kullanabilecektir.

Ziraat Bankası Damızlık Düve Kredisi 2021 (SIFIR FAİZ)

Damızlık düve yetiştiriciliğinin yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi kredi faiz indirimi Ziraat Bankası ve TKK’nin sunduğu kredi faiz indirimi % 75 olmaktadır.

Fakat sıfır faizli damızlık kredisi çekmek isteyen çiftçiler aşağıda sıralanmış olan özellikli kriterlere uygun olduğunda sıfır faizli / yüzde 100 faiz indiriminden yararlanacaktır. Her kriterin belirli indirim oranları bulunmaktadır. İşletme dönemi ve yatırım dönemi için ayrı ayrı verilecek olan bu ilave indirimleri sağlayan çiftçilere kredi faiz indirimi yüzde 75 yerine yüzde 100 olacak ve böylece Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden sıfır faizli damızlık düve kredisi çekilebilecektir.

Damızlık Düve Yetiştiriciliği İçin Belirtilen Özellikli Kriterler ve Faiz İndirim Oranları;

  1. Öncelikli bölge yatırımı
  2. Atıl işletme alımı
  3. Yurt içinde doğan hayvan alımı/kullanımı
  4. Kendi yemini üretme/mera kullanımı
  5. Genç girişimci/çiftçi
  6. Kadın çiftçi/girişimci

Ziraat Bankası Damızlık Düve Kredisi Detayları

Damızlık düve yetiştiriciliğinde kredi kullanmak isteyen kişilere ilk etapta verilecek olan kredi faiz indirimi işletme dönemi için yüzde 75, yatırım dönemi için de yüzde 75 olmaktadır. devlethaber.net Kredi üst limiti ise 10.000.000 TL’dir. Fakat yukarıda maddeler halinde sıralanan özellikli kriterle uyan kişilere sıfır faizli damızlık düve kredi Ziraat Bankası tarafından verilebilmektedir.

Yatırım dönemi için sıfır faizli krediden yararlanmak isteyen damızlık düve kredisi çekecek olan çiftçiler aşağıdaki kriterleri sağladığı taktirde verilecektir.

  • 1. Öncelikli bölge yatırımı % 10 ilave faiz indirimi
  • 2. Atıl işletme alımı % 10 faiz indirimi
  • 3. Genç çiftçi/girişimci % 10 ilave faiz indirimi
  • 4. Kadın çiftçi/girişimci %10 faiz indirimi

İşletme dönemi için sıfır faizli damızlık düve kredisi çekmek isteyen çiftçiler ise;

  • 1. Öncelikli bölge yatırımı % 10 faiz indirimi
  • 2. Yurt içinde doğan hayvan alımı % 10 ilave faiz indirimi
  • 3. Kendi yemini üretme meram kullanımı %10 faiz indirimi
  • 4. Genç çiftçi/ girişimci % 10 faiz indirim
  • 5. Kadın girişimci/çiftçi %10 ilave faiz indirimi

Bu kriterlere sahip olan çiftçiler sıfır faizli düve kredisinden yararlanabilmektedir.

Damızlık Düve Kredisi Öncelikli Bölge Yatırım İlleri

Aşağıda tablo halinde sıralanmış iller damızlık düve yetiştiriciliği kredisinde öncelikli bölge yatırımı kriteri uygulanacak illerdir. Öncelikli bölge yatırımı illeri yalnızca damızlık düve yetiştiriciliğinde değil küçükbaş hayvancılıkta, büyükbaş hayvan besiciliğinde ve sığır yetiştiriciliğinde de devlethaber.net bulunmaktadır. Bu bölgeler Tarım ve Orman Bakanlığınca belirlenir ve Resmi Gazete’de tebliğ olarak yayınlanır. Damızlık düve kredisi kullanmak isteyen çiftçilerin faaliyet gösterecek öncelikli bölge yatırımı illeri aşağıdaki gibidir:

 Adana  Muş  Kastamonu  Sivas  Ankara  Burdur
 Çorum  Osmaniye  Kayseri  Erzurum  Isparta  Bingöl
 Karaman  Aksaray  Konya  Yozgat  Diyarbakır  Çanakkale
 Tunceli  Afyon  Denizli  Erzincan  Samsun  Bursa
 Trabzon  İzmir  Eskişehir  Maraş  Aydın  Malatya
 Nereden  Kars  Elazığ  Amasya  Balıkesir  Kırklareli

Damızlık düve işletmesi: Damızlık sığır işletmelerine gebe düve tedariki amacıyla kurulmuş ya da kurulacak, kredi kapsamında doğum ve sağıma ilişkin sabit yatırımları içermeyen ve sadece damızlık düve yetiştiriciliği yapılan, Bakanlıkça tescil edilmiş işletmelerdir.

Damızlık Düve Kredisi için Gerekli Evraklar

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin kullandırdığı hayvansal üretim konularından biri olan damızlık düve kredi başvurusu için Ziraat Bankası şubelerinde başvuru yapılmaktadır. Müracaat sırasında çiftçinin yanında olması gereken evraklar şunlardır:

  1. T.C Kimlik kartı,
  2. Bankadan alınacak  doldurulmuş başvuru dilekçesi
  3. Çiftçi kayıt sistemi ÇKS belgesi,
  4. İkametgah belgesi (Yerleşim yeri belgesi),
  5. Faaliyette bulunacak olunan işletmenin tapu belgesi,
  6. İşletme kira ise kira kontrat belgesi,
  7. Sosyal Güvenlik Kurumundan sosyal güvence olmadığı dair belge,
  8. Vergi levhası,
  9. Gerekli evraklar için tıklayınız.

Damızlık Düve Kredisi Başvuru Şartları

Özellikle kırsal bölgelerde yetiştiriciliği yapılmak istenen ve bölgelerde talep alan damızlık düve besiciliği için düve alım desteği de yine alabileceğiniz bir alandır.

Et sektörünün yıllar içinde değerini kaybetmiyor olması ve geniş pazar alanına sahip olması gibi özellikleri ile damızlık düve yetiştiriciliği oldukça karlı bir yatırımdır. Damızlık düve yetiştiriciliği yapmak isteyen Çiftçiler Ziraat Bankasına müracaat ederek aşağıdaki şartları sağladıklarında ihtiyaçları olan hayvan kredileri için faiz destekleme imkanlarından yararlanabilirler. Tebliğ ile belirlenen şartlar;

  1. Kredi ile temin edilecek olan  hayvanın cinsi
  2. Almak istenilen hayvanın küpe numarasının HAYBİS sisteminde yer alıyor olması. (Küpe numarası sorgulama için tıklayınız. )
  3. İşletmeye alınacak olan hayvan sayısının mevcut sayının istenilenin üzerine çıkarılması ve belli bir miktarda alım yapılması
  4. Alınan hayvanın konusuna göre doğum miktarı ve yaşı gibi temel kriterlerden oluşmaktadır.

Kredi başvurusunda Tebliğ kapsamında belirlenen şartlar şu şekildedir;

  1. Damızlık kredisinden yaralanmak isteyenler için 50 baş ve üzeri işletme kurulması ya da hali hazırda bulunan işletmelerin kapasiteleri 50 baş ve üzerine çıkarılması gerekmektedir.
  2. Sütçü ırklardan olan Holstein, Avrupa Kırmızıları ve Jersey, kombine ırklardan Brown Swiss, Simental ve Montbeliard, manda ile 50 baş ve üzeri kapasiteli işletme kurulması ya da var olan işletmenin kapasitesi 50 baş ve üzerine çıkarılması gerekmektedir.
  3. İşletme kredi ile alınacak olan damızlık düveler Bakanlık tarafından oluşturulmuş hayvan kayıt sistemine (HBS) kayıtlı, damızlık belgesine sahip ve 4 – 13 ayları arasında yaşı olması gerekmektedir.
  4. Yurt içinden alınacak olan damızlık düveler hastalıktan ari işletmelerden alınmalı ya da işletme düve satışından önce arilik sınıfına girmiş olmalıdır. İşletmeni ari olduğunu kanıtlayan belge İl veya İlçe Müdürlüklerinden alınmaktadır.
  5. Damızlık düve kredisi ile alınacak olan mandalar ise Hayvan Kayıt Sisteminde (HBS) kaydı oluşturulmuş ve 12 – 24 ay aralığında yaşı olması gerekmektedir.

Damızlık Düve Kredisi Yatırım Kredisi Neleri Kapsar?

  • Barınak Yapımı
  • Barınak Tadilatı
  • Balya Makinesi
  • Yem Hazırlama Ünitesi
  • Silaj Makinesi
  • Hayvan Yatağı
  • Çayır Biçme Makinesi
  • İş
  • Gübre Ekipmanları
  • Diğer Alet ve Ekipmanları

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi Faiz Oranları 2021

Ziraat bankası tarım ve hayvancılık sektörlerinde faaliyet gösteren çiftçilerimiz için bu yıl için geçerli olacak şekilde belirlemiş olduğu yıllık cari faiz oranı %10 ‘ dur. Bu faiz oranı üzerinden her yıl ocak ayında Resmi Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında yer alan faiz indirimleri uygulanmaktadır. Bu faiz indirimleri için yukarıda anlattığımız şartları sağlayan çiftçiler yararlanacaktır.

Damızlık Düve Yetiştiriciliği kredisinde yatırım ve işletme olmak üzere her iki dönemdeki çiftçilerimiz için %75 faiz desteği ile yıllık %2.5 aylık ise %0.20 faiz oranı uygulanacaktır.

Bu oranın hesaplanmasında % 75 faiz desteği göz önüne alınarak yapılmıştır.

  • % 50 faiz desteğinde  faiz oranı %5 aylık ise bu oran % 0.41 olurken,
  • % 25 faiz desteğinde %7.5 aylık ise %0.62 oran olmuştur.

Hesaplamalarda doğrudan çiftçi kaydınız olduğunda uygulanacak olan faiz oranları %0.20 ve %0.41 ile %0.62 den yapılacaktır.

%75 faiz indirimi ile yıllık %2.5 aylık ise %0.20 faizli 60 ay vadeli kredi hesaplama tablosunu yapacak olursak;

Aylık %0.20 Faiz oranı ile 60 ay vadeli Damızlık Düve Kredisi Hesaplama Tablosu
Kredi Tutarı 3 Ayda 1 Ödeme Toplam Maliyet
25.000 TL 1.346,65 TL 26.932 TL
50.000 TL 2.693,29 TL 53.865 TL
75.000 TL 4.039,94 TL 80.798  TL
100.000 TL 5.386,58 TL 107.731 TL
125.000 TL 6.733,23 TL 134.664 TL
150.000 TL 8.079,88 TL 161.597 TL
175.000 TL 9.426,52 TL 188.530 TL
200.000 TL 10.773,17 TL 215.463 TL

Damızlık Düve Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Hayvancılık sektörü ile uğraşan veya uğraşmak isteyen kişilere yönelik Ziraat Bankası tarafından sunulan düşük faizli kredi imkanına ilişkin Damızlık Düve Kredisinden yararlanmak isteyen kişiler ile birlikte girişimci statüsünde olacak üreticiler için öncelikle damızlık düve hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Halihazırda bu işle uğraşanların uzun vadede zaten bilgi ve birikimleri vardır. Girişimcilere yönelik olmak üzere ilk bilinmesi gereken noktaya değinilecek olunursa, bir sürüde en iyi vücut özelliklerine sahip ve en verimli hayvanların damızlık olarak seçilmesi gerekmektedir. Damızlık düve seçiminde hayvanın dış görünüşü zaten o hayvanın verimli olup olmadığına dair bilgi sağlamaktadır.

Örneklemek gerekirse; bir sürüdeki en sağlıklı en gelişmiş olarak en iyi dış görünüşüne sahip hayvan kesinlikle en verimli hayvan olacaktır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta tam olarak; Eğer sürüde birden fazla dış görünüşü iyi bir yapıya sahip hayvan var ise bu kez de ilgili hayvanların yaşları dikkate alınmalıdır. Tahmini belirlenen hayvanların yaşları üzerinden değerlemeye tutulmasındaki en önemli ölçütlerden bazıları şunlardır;

  • Vücut derinliği
  • Kas gelişimi
  • Arka bacak yapısı
  • Tırnak yapısı
  • Sağrı eğimi (bel ile kuyruk arası bölüm)
  • Sağrı genişliği (bel ile kuyruk arası bölüm)
  • Sağrı yüksekliği (bel ile kuyruk arası bölüm)
  • Genel sütçülük karakterleri
  • Ön göğüs genişliğine ait diğer gelişmeler

Satılık Damızlık Düve Fiyatları 2021 Ne Kadar Oldu?

Bu yıl kurban bayramı öncesinde büyükbaş hayvanların satış fiyatları açıklanmaya başladı. Direk yetiştiricinin elinden Sahibinden.com üzerinden düve fiyatlarına bakabilirsiniz.

Yine Tigem tarafından fiyat listesine göz atmak isterseniz 2021 YILI TİGEM BÜYÜKBAŞ DAMIZLIK FİYATLARI görüntüleyerek fiyatlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.